Kuracie stehná Tandoori

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 31. 05. 2008

Suroviny: 4 celé kuracie stehná, 1 kelímok bieleho jogurtu (150 g), 1a1/2 čL cukru, 1 sáčok korenia Tandoori, alebo ostrejšieho korenia na kura, 1 zelená paprika, 1 pohár (7 dcl) marhuľového kompótu, 10 g masla, 1 čL celého zeleného korenia, citrón na ozdobenie.

Postup: Kuracie stehná opláchneme a osušíme obrúskom. Do jogurtu primiešame cukor a korenie Tandoori- alebo korenie na kura. Do tejto zmesi naložíme osušené stehná a dáme do chladničky na 2-3 hodiny marinovať. Potom stehná aj s marinádou preložíme do zapekacej misy a vo vyhriatej rúre na 220°C pečieme asi 35 minút. Zatiaľ si umyjeme papriku a nakrájame ju na pásiky. Marhule vyberieme z nálevu, pokrájame ich na štvrťky a necháme na site odkvapkať. Na horúcom masle orestujeme pásiky papriky, pridáme pokrájané marhule, zelené korenie a 5 minút spolu podusíme. Upečené stehná podávame s ryžou a marhuľovou zmesou.