Suroviny: 1 šalátová uhorka (cca 400 g), 1 viazanička reďkoviek, 150 g tučného tvarohu, 150 g bieleho smotanového jogurtu, 1 PL olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, soľ, korenie, 1 PL citrónovej šťavy, petržlenová vňať a kôpor na ozdobu.
Postup: Umytú uhorku nakrájame na tenučké plátky a ozdobne uložíme dookola na misu. Reďkovky očistíme, umyjeme a jednu veľkú si odložíme. Ostatné nahrubo nastruháme. Nastruhané reďkovky zmiešame s tvarohom, jogurtom, olejom a roztlačeným cenakom. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Po dôkladnom premiešaní zmes preložíme do stredu misy s uhorkami a ozdobíme v strede ozdobne nakrojenou reďkovku, vetvičkami petržlenovej vňate a kôpru. Dáme schladiť do chladničky.