Šampiňónová polievka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 05. 06. 2008

Suroviny: 3 stredne veľké cibule, 1 strúčik cesnaku, 2 stonky stonkového zeleru, 500 g čerstvých šampiňónov, 2 PL masla, 2 kocky hubového bujónu, soľ, sojová omáčka, biele korenie, 1 PL scherry (bieleho vína), viazanička pažítky.

Postup: cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme nadrobno. Zelerové stonky umyjeme a pokrájame na malé kúsky. Šampiňóny očistíme, niekoľko si dáme stranou a ostatné pokrájame na štvrťky. Na horúcom masle orestujeme nasekanú cibuľu, cesnak a po chvíľke pridáme aj zeler. Zmes krátko osmahneme, pridáme nakrájané šampiňóny, premiešame a zalejeme asi 1 L horúcej vody. Do polievky rozmrvíme bujónové kocky a privedieme k varu. Potom pridáme sojovú omáčku, podľa chuti biele korenie a na slabom ohni varíme asi 30 minút. Do hotovej polievky pridáme scherry, na plátky pokrájané odložené šampiňóny a necháme asi 30 minút uležať. Nakoniec polievku prehrejeme pridáme do nej najemno nasekanú pažítku a podávame s opečeným toastovým chlebom.