Suroviny: 500 g bravčovej panenky, 2 cibule, 1 zelená papriku, 4 strúčiky cesnaku, 4 PL oleja, 1 čL mletej sladkej papriky, mleté čierne korenie, 1/2 šalátovej uhorky, 500 g tvarohu, 1/2 kelímku šľahačkovej smotany (100 g), soľ, čierne olivy, feferónky a petržlenovú vňať na ozdobu.
Mäso nakrájame na rezance, cibuľu na tenké koliečka, papriku na kocočky a zmes dáme do vhodnej nádoby. Pridáme 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, olej mletú papriku, korenie a všetko spolu premiešame. Necháme v chladničke aspom 2 hodiny marinovať. Ostatný cesnak prelisujeme, uhorku umyjeme a nahrubo ju nastruháme. Zmiešame dohromady tvaroh, nastruhanú uhorku, cesnak, smotanu a dochutíme soľou. Zmes dobre premiešame a máme hotovú tzatsiky omáčku. Namarinované mäso aj s marinádou dáme na suchú horúcu teflónovú panvicu a za stáleho miešania opečieme do zlatohneda. Opečené osolíme, okoreníme a rozdelíme na taniere. Ozdobíme feferónkou, olivami, petrželkou a podávame s omáčkou tzatsiky. Vhodná príloha sú typické grécke múčne posúchy alebo hranolky.