Hovädzie v rajčinovej omáčke

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 05. 06. 2008

Suroviny: 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 750 g rajčín,1 kg hovädzieho mäsa, 4 PL oleja, soľ, korenie, 1/4 L červeného vína, 1 čL cukru, 1 kúsok celej škorice, 1 celý voňavý klinček, 3 bobkové listy.

Postup: Cesnak a cibuľu nadrobno nasekáme, rajčiny sparíme vo vriacej vode a ošúpeme. Mäso opláchneme, osušíme a pokrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme olej a mäso na oleji po častiach opečieme. Ked máme všetko mäso opečené, dáme všetko do hrnca, pridáme nasekanú cibuľu s cesnakom, osolíme, okoreníme a krátko spolu prerestujeme. Potom pridáme ošúpané a na kocky pokrájané rajčiny. Zmes podlejeme vínom a podusíme. Potom pridáme cukor, bobkový list, škoricu a klinček. hrniec prikryjeme a dusíme za občasného pomiešania asi 1 a 3/4 hodiny. Podávame s varenými zemiakmi.