Suroviny: 600 g ružičkového kelu, soľ, 30 g masla, 3 čerstvé figy, 2 dcl červeného vína, 2 PL ríbezľového džemu, 1 čL solamylu, štipka mletej škorice, štipka mletého kardamonu, 4 jelenie steaky z chrbta (cca po 150 g), 4 plátky oravskej slaninky, korenie.
Postup: ružičkový kel očistíme a povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Do vody pridáme aj 10 g masla. Dve figy rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Víno, dužinu z fíg a ríbezľový džem spolu povaríme asi 5 minút. V troške studenej vody rozmiešame solamyl a omáčku ním zahustíme.Hotovú omáčku dochutíme škoricou a kardamonom. Každý steak stočíme do roládky, obalíme plátkom slaninky a zopneme špáradlom. na ostatnom maslezávitky opekámezo všetkých strán asi 8 minút. Opečené podľa chuti osolíme a okoreníme. Uvarený kel scedíme a necháme odkvapkať. Poslednú figu nakrájame na kocočky. Opečené steaky rozdelíme na taniere, obložíme ružičkovým kelom, podlejeme omáčkou a ozdobíme kocočkami figy. Podávame so zemiakovými kroketami.