Kačica nadivoko s pórom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 05. 06. 2008

Suroviny: 1 kačica, 2 pomaranče, 2 PL medu, soľ, kayenské korenie, 1 tmavé pivo, 500 g póru, 2 PL oleja, 1 PL nasekaných vlašských orechov, petržlenová vňať na ozdobenie.

Postup: Kačicu očistíme a dôkladne umyjeme. Vytlačíme šťavu z 1 pomaranča, zmiešame ju s medom, soľou a kayenským korením. Kačicu vložíme do pekáča, potrieme ju vymiešanou marinádou a z vnútra ju posolíme. Dáme do vyhriatej rúry na 200°C a 5 minút prudko zapekáme. Potom teplotu znížime na 180°c a pečieme asi 40-50 minút. Počas pečenia kačicu podlievame pivom. Občas ju potrieme nymiešanou marinádozu a polejeme výpekom. Zatiaľ čo sa kačica pečie, si očistíme pór a nakrájame ho na hrubšie koliečka. Ošúpeme aj druhý pomaranča aj sbielou časťou ho nakrájame na plátky. Na zahriatom oleji podusíme nakrájaný pór potom pridáme plátky pomaranča, ostávajúcu marinádu a necháme prevrieť. Upečenú kačicu preložíme na misu, obložíme ju poduseným pórom a posypeme vlašskými orechami. Ozdobíme vetvičkami petržlenovej vňate a podávame s opečenými zemiakmi.