Kurča Terriyaky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 06. 06. 2008

Suroviny:4 kusy kuracích prsíčok, 2 PL oleja, 150 g zelenej papriky, korenie, soľ, cukor, 4 PL sojovej omáčky, 3 PL saké ( biele víno). PRÍLOHA: široké rezance, 150 g póru, olej.

Postup: Prsíčka pokrájame na 4 diely a tie popicháme vidličkou. Potom ich naložíme do zmesi soli, korenia, trošky cukru, sojovej omáčky a vína. Mäso v marináde premiešame a dáme do chladničky na 2-3 hodiny marinovať.Potom mäso opečieme na oleji, pridáme ku nemu na pásiky nakrájanú papriku, orestujeme a zalejeme zvyškom marinády. Necháme spolu podusiť domäkka. Podávame s varenými širokými rezancami, ktoré sme po uvarení osmažili na oleji spolu s kolieskami póru. ku kurčaťu sa hodí miešaný zeleninový šalát.