Kapustníky so smotanou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 08. 06. 2008

Suroviny: 300 g kyslej kapusty, 700 g zemiakov, 1 vajce, 2 PL múky, 2 PL masla, 1/4 L vývaru z kocky, 2 kelímky kyslej lahôdkovej smotany (po 150 g), soľ, korenie, 100 g varenej šunky (alebo šunkovej salámy), zmes byliniek: pažítky, petrželky a kôpru, 2 PL masla, 200 g zváraných brusníc (červených ríbezlí).

Postup: Kyslú kapustu dobre vymačkáme a prekrájame najemno.Zemiaky ošúpeme a nastruháme. Do misy dáme vymačkanú kapustu, zemiaky, vajce, hladkú múku a 1 kelímok smotany. Potom pridáme nadrobno nasekané bylinky a na kocočky pokrájanú šunku. Vypracujeme vláčne cesto. V panvici zahrejeme maslo a do neho kladieme lyžicou kopčeky cesta, ktoré lyžicou mierne sploštíme. Opekáme asi 2-3 minuty z každej strany dozlatova. Opečené kapustníky podávame s kopčekom kyslej smotany a ozdobíme zaváranými brusnicami.