Tvarohový dezert so šľahačkou a slivovicou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Ovocie, Vydané dňa: 09. 06. 2008

Suroviny: Pre 6 osôb: 3 lístky plátkovej želatíny (4,5 g), 2 vajcia, 500 g tvarohu, 100 g cukru, 1 vanilkový cukor, 2-3 PL slivovice, 1 kelímpok (200 g) šľahačkovej smotany, 500 g sliviek. Pozn. Slivky môžeme nahradiť napr. jahodami a slivovicu rumom.

Postup: Najprv si namočíme želatínu do studenej vody. Oddelíme žĺtka od bielkov a žĺtka, tvaroh, cukor, vanilkový cukor a slivovicu vymiešame dohladka. V teplej vodnej kúpely rozpustíme namočenú želatínu a vmiešame ju do vymiešanej hmoty. Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a zvlášť vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Sneh aj šľahačku postupne zľahka vmiešame do krému. Slivky umyjeme, rozpolíme, vyberieme kôstky a nakrájame ich na plátky. Dezertné misky naplníme do poloviny krémom. Pripravené plátky sliviek upravíme na krém do tvaru kvetu a doprostriedka urobíme z krému ozdobný kopček. Hotový dezert dáme na 1/2 hodinku do chladničky zatuhnúť.