Slovenská torta

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 09. 06. 2008

Suroviny: CESTO: 2 vajcia, 140 g práškového cukru, 7 cL rastlinného oleja, 2 dcl vlažného mlieka, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečivaštipka soli, tuk a múka na vymazanie formy. PLNKA: 3 žĺtky, 150 g práškového cukru, 200 g mletých vlašských orechov, 8 PL rumu, 1 PL džemu čokoládová poleva.

Žĺtky vymiešame spolu s cukrom do peny. Pridáme opatrne tuhý sneh z bielkov, 7 cL rastlinného oleja, vlažné mlieko, štipku soli a múku s práškom do pečiva. Zmes dobre vymiešame a nalejeme do vymastenej a vysypanej formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C a upečieme. Skontrolujeme pichnutím špajle do cesta. Upečenú tortu naplníme plnkou, ktorú pripravíme dôkladným vymiešaním surovín na plnku. Hotovú tortu polejeme čokoládovou polevou a posypeme mletými orechmi.