Suroviny: 1 menší karfiól, 1/4 L mlieka, 1 malé jablko, 2 čL strúhaného chrenu, soľ, 1 PL múky, 1 PL masla, 2 čL karí korenia, biele korenie, štipka cukru.
Postup: karfiól očistíme, dôkladne opláchneme a rozoberieme na ružičky. Potom ho zalejeme vodou, osolíme a varíme prikrytý asi 20 minút. Uvarený karfiol scedíme a vývar si odložíme. Scedený karfiol, mlieko a 1/4 L karfiolového vývaru spolu rozmixujeme a prevaríme. Zatiaľ si olúpeme jablko vykrojíme jadrince a jablko nahrzbo nastruháme. Maslo vymiešame s múkou a polievku za stáleho miešania zahustíme. Nakoniec do polievky pridáme nastruhaný chren nastruhané jablko a hotovú polievku dochutíme soľou, cukrom a bielym korením.