Krémová polievka z ružičkového kelu

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 10. 06. 2008

Suroviny: 500 g ružičkového kelu, 3/4 L vývaru z kocky, 1 kelímok (200 g) šľahačkovej smotany, 1-2 PL solamylu,soľ, biele korenie, štipka muškátového oriešky, 50 g anglickej slaniny, 2 plátky toastového chleba.

Postup: Kel očistíme opláchneme a dáme do vriacej osolenej vody povariť asi na 20 minút. Niekoľko hlávok si odložíme bokom. Ostatný kel potom v polievke rozmixujeme na pyré. Do polievky prilejeme smotanu a necháme prevrieť. Solamyl rozmiešame v troške studenej vodya zahustíme ním polievku. Krátko prevaríme a dochutíme soľou, korením a štipkou muškátového orieška. Slaninu a toasty nakrájame na kocočky a . Slaninku vypečieme na panvici dochrumkava a potom pridáme kocočky chleba ktoré krátko opečieme. Polievku na tanieroch dozdobíme lístkami kelu a kocočkami slaninky s toastami.