Suroviny: 1 konzerva sterilizovanej kukuričky, 200 g cestovín- špiráliek, 1 strúčik cesnaku, 2 cibule, 150 g mrazeného (sterilizovaného) hrášku, 2 PL masla, 200 g slovenskej točenej salámy, (alebo iná chudá saláma), soľ, 1 čerstvá červená paprika, 1 čL oregana, 4 vajcia, 1,5 dcl mlieka, biele korenie, struhaný muškátový oriešok.
Postup: Cestoviny uvaríme v osolenej vode asi 8-10 minút. Cibuľu očistíme a nasekáme nadrobno. Papriku očistíme a pokrájame na kocočky. Salámu ošúpeme a pokrájame na kocky. Na zohriatom maslekrátko osmažíme pokrájanú salámu, pridáme nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak. Krátko opečieme a pridáme nakrájanú papriku, scedenú kukuričku a hrášok. Nakoniec do zmesi pridáme uvarené scedené cestoviny a premiešasme. V mlieku rozšľaháme vajcia, osolíme, okoreníme, ochutíme štipkou muškátového orieška a oregánom. Vaječnú zmes nalejeme na cestoviny a a zapekáme až vajíčka zatuhnú.