Morčacie prsia v ovocnej omáčke

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 12. 06. 2008

Suroviny: 600 g morčacích prsíčok, 200 g sušených sliviek, 1 čL borievok, olej, 3 pomaranče, pohár ríbezľovej šťavy, soľ, korenie, cukor.

Postup: umyté prsia osušíme a pokrájame na hrubšie plátky. Osolíme, okoreníme a poprášime roztlčenými borievkami. Pripravené prsia dáme do chladničky na 1 hodinu marinovať. Slivky umyjeme, namočíme do vody a potom ich pokrájame na malé kúsky. Pokrájané slivky dáme variť do ríbezľovej šťavy. Ochutíme soľou, korením a cukrom. Varíme za častého pomiešania až do zhustnutia. Mäso uložíme do vymasteného pekáčika a pečieme asi 20 minút pri 200°C. Potom mäso zalejeme uvarenou omáčkou a ešte 10 minút v rúre dopečieme. Upečené mäso na tanieroch prelejeme omáčkou, obložíme plátkami pomaranča a podávame so zemiakovými kroketami.