Sviatočné kuracie rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 12. 06. 2008

Suroviny: 500 g kuracích prsíčok-rezňov, 50 g anglickej slaninky, 50 g mrazeného listového špenátu, 100 g oleja- (10 PL), 2 vajcia, hladká múka, strúhanka, majoránka, soľ, korenie, cesnak.

Postup: Prsíčka narežeme nožom a vytvoríme kapsu. Do misky dáme hrsť strúhanky, žĺtko z 1 vajca, na kocočky nakrájanú slaninku, rozmrazený špenát, soľ, korenie, majoránku a roztlačený cesnak. Zmes premiešame a nakoniec do nej zľahka vmiešame tuhý sneh z bielka. túto zmes naplníme do prsíčok. Naplnené prsíčka obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Obalené prsíčka pomaly vyprážame vo väčšom množstve oleja dozlatova. Môžeme podávať s rôzne upravenými zemiakmi a zeleninovými šalátmi.