Jordánske kura

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 12. 06. 2008

Suroviny: 1 celé kurča, 3 cibule, 10 strúčkov cesnaku, 1 kg zemiakov, 125 g masla, kečup, soľ, mletá škorica.

Postup: Kurča očistíme, umyjeme a rozkrájame na porcie. Naporcované mäso posypeme mletou škoricou. Potom mäso pokladieme na suchý pekáč a poprekladáme ho kúskami cibule a celými strúčikmi cesnaku. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Plátky zemiakov dobre posolíme, premiešame a rozložíme na kúsky kurčaťa. Navrch pokladieme plátky masla, podlejeme asi s 1 dcl vody a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C. Pečieme asi 40 minút. Potom pekáč vyberieme, zmes nahusto pokvapeme kečupom a premiešame. Dáme znova do rúry a ešte zapekáme 15-20 minút. Podávame so zeleninovým šalátom.