Kuracie steaky s bazalkovou omáčkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 12. 06. 2008

Suroviny: 800 g kuracích rezňov z prsíčok, 8 g steakového korenia, 80 PL oleja. Na omáčku: 100 ml šľahačkovej smotany, čerstvá bazalka, vegeta.

Postup: Nenaklepané prsíčkové rezne obalíme v steakovom korení a dáme na gril zohriaty na 300°C. Griľujeme asi 10-15 minút. Počas griľovania steaky občas obraciame. Zatiaľ si pripravíme omáčku: Bazalku nasekáme nadrobno, pridáme ku nej smotanu, ochutíme vegetou a necháme prevrieť aby omáčka zhustla. Opečené steaky podávame s opekanými zemiakmi a preliate omáčkou. Steaky môžeme opekať aj na steakovej panvici pokvapkané olejom.( na prudkom ohni.)