Suroviny: 250 g malých cestovín- (kolienka, vrtuľky), soľ, 4 rajčiny, 4 farebné papriky, 2 cibule, 4 PL octu, 4 PL oleja, 2 PL cukru, 2 PL horčice, 2 kelímky kyslej pochúťkovej smotany, 100 g majonézy, mleté čierne korenie, soľ , trocha nasekanej petržlenovej vňate.
Postup: Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Uvarené scedíme a dáme do misy. Zatiaľ si pripravíme najemno nasekanú cibuľu, na kúsky pokrájané rajčiny a papriky. V kastrólku si namiešame zálievku z octu, oleja, soli, korenia, cukru a 2 PL vody. Zálievku krátko prevaríme a horúcu nalejeme na cestoviny. Zaliate cestoviny prikryjeme a necháme aspom 15 minút chladnúť. Potom ku nim primiešame horčicu, nakrájanú zeleninu, smotany a majonézu. Šalát posypeme nasekanou petrželkou a poprípade podľa chuti pokvapkáme citrónom.