Suroviny: 250 g Hery, 280 g cukru, 1 vaniľkový cukor, 400 g hladkej múky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, štipka soli, 5 vajec, kôra z 1/2 citróna, 125 ml mlieka, 800 g čerešní.
Postup: Čerešne umyjeme a vykôstkujeme. (môžeme dať aj celé). Múku pomiešame s práškom do pečiva. Zmäknutú Heru, cukor, vaniľkový cukor, štipku soli a nastrúhanú citrónovú kôru dobre vymiešame a postupne po jednom primiešavame vajíčka. Všetko spolu vymiešame do penista. Potom pridávame postupne po lyžiciach múku a vlažné mlieko. Vymiešame hladké cesto, ktoré nalejeme na hlbší plech, vyložený papierom na pečenie a posypeme čerešňami. Dáme piecť na stredný rošt, do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 45 minút. Po vychladnutí bublaninu pokrájame na štvorce a posypeme práškovým cukrom.