Ruské roštenky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 19. 06. 2008

Suroviny: 500 g hovädzieho mäsa z roštenca, mleté čierne korenie, soľ, 50 g údenej slaninky, 4 PL oleja, chren, sterilizovaná cvikľa.

Postup: mäso pokrájame na rezne, ktoré z obidvoch strán naklepeme. Okraje ponarezujeme, osolíme a okoreníme. Slaninku pokrájame na tenšie rezance a opražíme ju na troche tuku dočervena. Opečenú slaninku vyberieme a odložíme do tepla. Vo výpeku opečieme pripravené roštenky z obidvoch strán, potom ich podlejeme trochou horúcej vody a prikryté udusíme domäkka. Podľa potreby občas podlievame troškou vody. Mäkké roštenky uložíme na teplú misu, posypeme ich opraženou slaninkou, polejeme výpekom a na každú roštenku položíme kopček nastrúhaného chrenu. Dozdobíme sterilizovanou cvikľou a podávame s opekanými zemiakmi.