Koložvárska kapusta

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 21. 06. 2008

Suroviny: 500 g bravčového mäsa z pliecka, 2 cibule, 3 PL oleja, soľ, mletá sladká paprika, mletá rasca, mleté čierne korenie, 1/2 kg kyslej kapusty, 1 dcl ryže, 2 dcl kyslej smotany, 1 kg zemiakov.

Postup: Mäso zomelieme. Na masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pomleté mäso a popražíme. Potom pridáme mletú papriku, rozotretý cesnak, korenie, rascu, soľ, podlejeme trochou vody a podusíme. Ryžu prepláchneme, necháme odkvapkať a opražíme ju do sklovita na oleji. Ryžu osolíme, podlejeme vodou a udusíme. Do vymasteného pekáča dáme vrstvu podusenej kyslej kapusty, na kapustu dáme vrstvu udusenej ryže, potom vrstvu poduseného mäsa a zakryjeme vrstvou kapusty. Všetko zalejeme rozmiešanou kyslou smotanou a dáme do vyhriatej rúry zapiecť. Podávame s varenými zemiakmi. Niekde zemiaky uvaria v šupke, ošúpu, pokrájajú na plátky a vrstvia ich medzi ostatné suroviny do pekáča.