Bravčová pečeň po španielsky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 24. 06. 2008

Suroviny: 600 g bravčovej pečienky, mlieko, korenie, 3 PL oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, kečup, červené víno, 2 PL masla, 50 g údenej slaninky, citrón.

Postup: Pečeň umyjeme, odblaníme a dáme do misky, kde ju zalejeme mliekom a necháme 1 deň odležať v chladničke. Pred varením pečeň vyberieme z mlieka, opláchneme a pokrájame na phrubšie plátky. Potom ju naklepeme, okoreníme a opražíme na horúcom oleji z obidvoch strán. Opraženú pečeň vyberieme a odložíme do tepla. Na oleji opražíme nasekanú cibuľu, cesnak rozotretý so soľou a pridáme kečup. Všetko spolu krátko podusíme, rozriedime vínom a zjemníme kúskom masla. Na panvici opražíme na tenké plátky pokrájanú slaninku. Opečenú pečeň polejeme omáčkou, obložíme opečenou slaninkou, ozdobíme kolieskami cibule a plátkami citróna. Podávame s chlebom.