Prírodné rezne s ovocnou ryžou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 25. 06. 2008

Suroviny: 4 rezne z vykosteného bravčového karé (po 150 g), soľ, korenie, 2 PL masti, 1 dcl vývaru (z masoxu), 1 PL hladkej múky. Na ovocnú ryžu: 1 šálka ryže, trocha tuku, 2 šálky vody, 2 PL hrozienok, soľ, mandarínkový alebo ananásový kompót.

Postup: Umyté rezne osušíme obrúskom, naklepeme z obidvoch strán, posolíme, okoreníme a na rozohriatej masti prudko opražíme. Potom rezne podlejeme vývarom a prikryté dáme dusiť. Keď je mäso takmer mäkké, poprášime rezne múkou a ešte chvíľu podusíme. RYŽA: premytú a odkvapkanú ryžu popražíme na troche horúceho tuku, zalejeme horúcou vodou, trocha posolíme, pridáme hrozienka a prikrytú udusíme domäkka. Do hotovej ryže primiešame scedený kompót.