Bravčové so šípkovou omáčkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 25. 06. 2008

Suroviny: 1 kg bravčového stehna, masť, 1 cibuľa, soľ, pár zrniek celého čierneho korenia, 2-3 zrnká nového korenia, 1 malá mrkva, kúsok petržlenu a zeleru, 1 bobkový list, 1 dcl červeného vína, vývar z kocky, 100 g údenej slaninky, 2 PL hladkej múky, 3 PL šípkového lekváru, citrónová šťava.

Postup: Mäso zo stehna na horúcej masti opečieme zo všetkych strán. Opečené mäso vyberieme a na výpeku speníme najemno nasekanú cibuľu. Vložíme naspäť opečené mäso, osolíme, pridáme očistenú zeleninu, bobkový list, koreniny, podlejeme vínom, posypeme na kocočky pokrájanou slaninkou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Počas pečenia mäso podľa potreby podlievame vývarom. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk a zaprášime múkou. Popražíme a výpek zriedime vývarom. Šťavu precedíme a nakoniec pridáme šípkový lekvár. Dochutíme citrónovou šťavou a podávame k plátkom upečeného mäsa s knedľou.