Krakovská pochúťka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Pizza, Vydané dňa: 25. 06. 2008

Suroviny: 1 balenie lístkového cesta, 6 rožkov, 2 vajcia, mlieko, korenie, soľ, viazanička nasekanej petržlenovej vňate, 400 g údenej klobásky, 1 vajce na potretie, papier na pečenie.

Postup: Klobásku si predvaríme, vyberieme z vody a necháme vychladnúť. Rožky pokrájame na kúsky a namočíme v mlieku. Potom prebytočné mlieko vymačkáme, pridáme 2 vajcia, osolíme, okoreníme a primiešame nasekanú petrželku. Lístkové cesto rozvaľkáme natenko, potrieme ho žemľovou plnkou, pokladieme predvarenú klobásku a zvinieme do závinu. Závin položíme na plech vyložený papierom na pečenie, vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme do vyhriatej rúry upiecť dočervena. Upečený vychladnutý závin pokrájame a podávame so zeleninovou oblohou.