Francúzske mäsové guľky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 25. 06. 2008

Suroviny: 300 g mletého mäsa (teľacie alebo z bravčového pliecka), 150 g čerstvých húb (šampiňóny), olej, 1 cibuľa, 1 vajce, korenie, soľ, olej na vyprážanie, zmes dusenej zeleniny(napríklad mrazená čínska zmes).

Postup: Na oleji speníme nasekanú cibuľu, pridáme pokrájané huby a podusíme. Mleté mäso zmiešame s podusenými hubami, pridáme vajce, soľ, korenie a dobre prepracujeme. Z tejto zmesi formujeme menšie guľky a vypražíme ich na horúcom oleji. Na troche oleja podusíme zeleninovú zmes, pridáme vypražené mäsové guľky a spolu ešte 15 minút podusíme. Podávame s bagetou.