Plnený karfiol

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 30. 06. 2008

Suroviny: 1 väčia hlávka karfiolu, soľ. NA PLNKU: 1 cibuľa, masť, 250 g mletého bravčového mäsa, soľ, korenie, 1 vajce, 1 žemľa, mlieko, štipka muškátového orieška, zelená petržlenová vňať.

Postup:Hlávku karfiolu očistíme, dôkladne opláchneme (aj vnútornú časť) a dáme povariť do osolenej vody. Nesmieme nechať dlho variť, aby sa karfiol nerozpadal. potom karfiol vyberieme, necháme odkvapkať a lyžicou opatrne vydlabeme hrubé hlúbovité časti. Potom si urobíme plnku: na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a spolu opražíme. Pridáme nasekané vydlabané hlúbiky z karfiola, podlejeme trochou vody a podusíme domäkka. Udusenú zmes necháme vychladnúť a pridáme do nej vajce, štipku nastrúhaného muškátového orieška, v mlieku namočenú a rozmrvenú žemľu, nasekanú petrželku a dobre premiešame. Odkvapkanú hlávku karfiolu dáme do vymastenej zapekacej misy ružičkami nadol. Opatrne naplníme hlávku karfiolu plnkou zapečieme vo vyhriatej rúre doružova. Podávame s varenými mladými zemiačkami.