Plnené sedliacke palacinky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hríby, Vydané dňa: 01. 07. 2008

Suroviny: 100 g hladkej múky, 1 vajce, 2,5 dcl mlieka, soľ, olej. PLNKA: 1 cibuľa, masť, 100 g čerstvých šampiňónov, 150 g údeného mäsa, 1 rajčina, soľ, korenie.

Postup:Z múky, vajca, mlieka a soli vymiešame hladké redšie cesto. Z cesta upečieme na vymastenej panvici palacinky, z obidvoch strán dozlatova. Plnka: na masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a podusíme. Potom pridáme na malé kocočky pokrájané uvarené údené mäso a na nadrobno pokrájanú rajčinu. Podľa chuti osolíme, okoreníme a premiešame. Zmesou naplníme upečené palacinky a stočíme ich do valčeka. Podávame so zeleninovým šalátom.