Ovocný koláč

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 03. 07. 2008

Suroviny: 8 vajec, 16 PL cukru, 16 PL vody, 16 PL múky, 1 prášok do pečiva, čerstvé ovocie napr. marhule, broskyne, nektárinky ap.

Postup: Z vajec oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Cukor vymiešame so žĺtkami a postupne primiešavame vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahaný sneh a cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Navrch pokladieme vykôstkované a pokrájané ovocie. Upečieme v mierne vyhriatej rúre približne na 110-120°C dozlatista. Upečený vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a pokrájame na štvorce.