Karfiol s citrónovou omáčkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 04. 07. 2008

Suroviny: 1 veľkký karfiol, soľ, NA OMÁČKU: 2 PL masla, 3 PL hladkej múky, 2,5 dcl mlieka, šťava z 1/2 citróna, soľ, štipka muškátového orieška.

Postup: Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Uvarený scedíme a necháme odkvapkať. Potom z ružičiek karfiolu poodkrajujeme hrubšie hlúbikové časti, ktoré posekáme nadrobno a odložíme bokom. Múku opražíme nasucho doružova, zalejeme studeným mliekom a dobre vymiešame. Pridáme maslo, citrónovú šťavu, štipku nastrúhaného orieška, podľa chuti posolíme a necháme prevariť. Uvarené ružičky karfiolu rozdelíme na taniere, polejeme omáčkou a vrch posypeme nasekanými odloženými hlúbikmi. Môžeme podávať aj s varenými zemiakmi.