Suroviny: 4 klobásky (napr. Ostravská alebo Levočská), 500 g zemiakov, 50 g detskej krupice, 1 vajce, 2 PL masla, 150 g polohrubej múky, soľ.
Postup: Zemiaky uvaríme v šupke a uvarené ošúpeme. Zemiaky potom postruháme najemno alebo pretrieme. Pridáme vajce, krupicu, múku, soľ a zmäknuté maslo. Vypracujeme hladké zemiakové cesto, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme a rozkrojíme na 8 dielov. Do každého dielu cesta zabalíme polovičku po dĺžke rozkrojenej klobásky. Cesto zvinieme do rolky a okraje dobre pritlačíme. Pripravené nalnené cesto dáme uvariť do osolenej vody. Pred podávaním posypeme opraženou cibuľou, alebo opraženou strúhankou. Môžeme podávať aj s rajčinovou omáčkou. Môj tip na vylepšenie: Uvarené cesto s klobáskou opečieme doružova zo všetkych strán na masti a podávame s udusenou kyslou kapustou.