Plnené rajčiny so zelenou fazuľkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 08. 07. 2008

Suroviny: 600 g väčších rajčín, 500 g mladých fazuľkových strukov, 1 cibuľa, olej, 4 vajcia, 50 g údenej slaninky, 100 g šunky, korenie, soľ, zelená petržlenová vňať, strúhaný ementál.

Z cibule a vajec pripravíme na oleji redšiu praženicu. Praženicu osolíme, okoreníme a pridáme do nej nasekanú petržlenovú vňať. Rajčiny umyjeme, vršky skrojíme a vnútrajšok vydlabeme lyžičkou. Pripravené rajčiny naplníme usmaženou praženicou a prikryjeme zrezanými vrškami. Fazuľkové struky očistíme, rozkrájame na kúsky a uvaríme v osolenej vode takmer domäkka. Uvarené scedíme. Slaninku pokrájame na malé kocky, opražíme dočervena a pridáme ku nej na rezance pokrájanú šunku, scedenú uvarenú fazuľku, osolíme, okoreníme a krátko spolu podusíme. Do zapekacej misy dáme podusenú fazuľku, na ňu pokladieme naplnené rajčiny, všetko pokvapkáme olejom a dáme zapiecť do horúcej rúry. Ešte horúce posypeme na tanieroch strúhaným syrom.