Fazuľkové variácie

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 08. 07. 2008

Suroviny: RECEPT I. Mladé fazuľkové struky, plátkový syr, šunka, korenie, soľ, zmes na obaľovanie, olej, hranolky, tatarská omáčka. RECEPT II. Fazuľkové struky, soľ, maslo, strúhanka, petržlenová vňať. RECEPT III. Zelená fazuľka, maslo, soľ, korenie, cesnak, petržlenová vňať, bazalka. RECEPT IV. Zelená fazuľka, cibuľa, olej, hladká múka, smotana, soľ, korenie, bobkový list, cukor, ocot, vajíčka, špekáčky.

Postup: RECEPT I. fazuľku očistíme, povaríme 4-5 minút v osolenej vode, scedíme a po 3 lusky obalíme, v plátku syra a plátku šunky. Pripravené obalíme v múke, vajci a strúhanke. Vypražíme na oleji a podávame s hranolkami a tatarskou omáčkou. RECEPT II. Fazuľku očistíme, povaríme 5 minút v osolenej vode a scedíme. Na masle opražíme dozlatova strúhanku a nasypeme ju na uvarenú fazuľku. Premiešame, ochutíme soľou a posypeme najemno nasekanou petrželkou. RECEPT III. Fazuľky očistíme, povaríme 5 minút v osolenej vode a scedíme. Na masle opražíme pretlečený cesnak, nasekané bylinky a zmesou polejeme uvarené fazuľky. RECEPT IV: Fazuľky pripravíme nakyslo s omáčkou a podávame s uvarenými vajíčkami, alebo s opraženými vajíčkami na spôsob volského oka, alebo s opečenými špekáčkami.