Sedmohradská kapusta

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 08. 07. 2008

Suroviny: 600 g hlávkovej kapusty, 1/2 kg bravčového mäsa z pliecka, rasca, soľ, korenie, majoránka, masť, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 PL hladkej múky, 2 dcl smotany, ocot.

Postup: Mäso opláchneme a pokrájame na kocky. Kapustu nakrájame na rezance a dáme ju variť spolu s mäsom. Pridáme soľ, korenie, rascu a uvaríme domäkka. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak, pridáme múku, opražíme a zalejeme smotanou. Zápražku nalejeme ku kapuste, dobre premiešame a povaríme 15 minút. Dochutíme podľa chuti soľou, korením a octom.