Suroviny: 1/2 kg kapustných listov, masť, strúhanka, 1 cibuľa, 1/2 kg mletého bravčového pliecka, 200 g čerstvých húb, korenie, rasca, soľ, 2 strúčiky cesnaku.
Postup: Kapustné listy umyjeme a povaríme vo vriacej osolenej vode. Potom listy scedíme a hlúbovité časti listov naklepeme. Pripravíme si mäsovo-hubovú zmes: Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na masti, pridáme pomleté mäso, na drobné kocky pokrájané huby a opražíme. Podľa potreby podlejeme troškou vody, zmes ochutíme rascou, korením a podľa chuti osolíme. Udusíme do polomäkka. Nakoniec pridáme najemno rozotretý cesnak a premiešame. Bábovkovú formu vymastíme, vysypeme strúhankou a vyložíme kapustnými listami. Potom nanesieme vrstvu mäsovej zmesi, preložíme kapustnými listami a takto pokračujeme až minieme všetky suroviny. Naplnenú formu vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Podávame s varenými zemiakmi alebo s chlebom.