Suroviny: 6 veľkých rajčín, 1 cibuľa, masť, 100 g šampiňónov, 250 g mletého bravčového mäsa, soľ, korenie, vývar (z kocky), olej.
Postup: PLNKA: Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na oleji, pridáme nakrájané šampiňóny, mleté mäso a opražíme. Podlejeme trochou vývaru a prikryté udusíme domäkka. Ochutíme korením a soľou. Rajčiny umyjeme, vršky skrojíme a dužinu opatrne vydlabeme. Pripravené rajčiny naplníme plnkou a pokladieme ich do vymastenej zapekacej misy. Zapečieme vo vyhriatej rúre. Počas zapekania podlievame vývarom. Vydlabanú dužinu udusíme na troške oleja a dochutíme soľou a korením. Rajčiny vyberieme a výpek zmiešame s udusenou rajčinovou šťavou. Zapečené rajčiny prelejeme výpekom a podávame s varenými zemiakmi.