Suroviny: Ružičky karfiolu, brokolice, kolieska cukety a cibule, malé šampiňóny, malé tvrdé beiby rajčinky, 2-3 vajcia, soľ, hladká múka, strúhanka, olej.
Postup: Na ružičky rozobratý karfiol a brokolicu dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Cuketu umyjeme a nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na hrubé plátky. Rajčinky umyjeme a šampiňóny očistíme. Pokrájanú cuketu, ružičky brokolice a karfiolu krátko povaríme v ososlenej vode a necháme odkvapkať. Všetku pripravenú zeleninu omáčame v cestíčku z vajec, múky a soli. Potom obaľujeme v strúhanke a vyprážame na horúcom oleji doružova. Podávame s omastenými varenými zemiakmi, posypanými s nasekanou petržlenovou vňaťou a uhorkovým šalátom.