Kastrólová roštenka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 14. 07. 2008

Suroviny: 600 g hovädzieho mäsa z roštenky, 2 veľké cibule, soľ, olej, mletá sladká paprika, rasca, majoránka, vývar z kocky(masox alebo hovädzí bujón), 1 zelená paprika, 2 rajčiny, 1/2 kg zemiakov.

Postup: Z mäsa nakrájame rezne, ktoré naklepeme, okraje ponarezujeme, osolíme a prudko opečieme na horúcom oleji z obidvoch strán. Opečené roštenky vyberieme a odložíme do tepla. Na výpeku speníme na tenké pásiky pokrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku, rascu a zalejeme vývarom z kocky. Necháme prevrieť a do šťavy vložíme opečené roštenky. Dolejeme vývar tak, aby bolo mäso zaliate a prikryté udusíme domäkka. Potom pridáme na kolieska pokrájanú zelenú papriku, olúpané pokrájané rajčiny, očistené a na osminky pokrájané zemiaky, podľa chuti prisolíme, dochutíme majoránkou a všetko spolu dodusíme domäkka.