Ananásové rezy

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 16. 07. 2008

Suroviny: 200 g masla alebo Hery, 200 g práškového cukru, 5 vajec, 120 g polôohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 20 g kakaa, 1 PL rumu, ríbezľový lekvár, konzerva ananásu. NA POLEVU: 100 g čokolády na varenie, 100 g masla. Tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu.

Postup: Maslo, cukor a žĺtky vymiešame spolu do peny. pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom, dobre premiešame a do cesta zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme vo vyhriatej rúre. Upečený vychladnutý koláč pokvapkáme rumom a kompótovou šťavou. Potom ho natrieme lekvárom a pokladieme navrch kúsky ananásu. Nakoniec vrch koláča polejeme čokoládou. Koláč môžeme podľa fantázie dozdobiť šľahačkou a nasekanými orechami. Hotový koláč pokrájame na rezy. POLEVA: čokoládu nalkámeme, necháme nad parou rozpustiť a dobre vymiešame s maslom.