Suroviny: 600 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, korenie, 2 PL masti, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, bobkový list, 2-3 guličky nového korenia, vývar (z kocky), 2 PL hladkej múky, 2,5 dcl smotany, citrónová šťava, cukor.
Postup: Umyté a osušené mäso opečieme na horúcej masti zo všetkych strán. Opečené preložíme do hrnca. Na výpeku osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú zeleninu a krátko orestujeme. Orestovanú zeleninu preložíme k mäsu, pridáme korenie, bibkový list a podlejeme mäsovým vývarom. Prikryté udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a zo šťavy odstránime guličky korenia a bobkový list. Potom zeleninu pretrieme(rozmixujeme), šťavu zahustíme múkou rozhabarkovanou so smotanou a necháme prevariť. Nakoniec omáčku dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a cukrom. mäso pokrájame na plátky a podávame preliate omáčkou. Ako príloha je vhodná knedla alebo cestoviny.