Pirohy plnené mäsom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 17. 07. 2008

Suroviny: 500 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, voda, trocha masti, 150 g vareného údeného mäsa, pažítka. PLNKA: 1 PL masti, 1 cibuľa, 200 g uvareného údeného mäsa, korenie, 1 natvrdo uvarené vajce, zelená petržlenová vňať.

Postup:Z múky, vajca, cody a soli vypracujeme tuhšie cesto(ako na rezance) a necháme ho chvíľu postáť. Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkáme a na jeho jednu polovinu pokladieme kopčeky plnky. Druhú polovicu cesta preložíme na polovicu s kopčekami plnky a cesto oklo kopčekov plnky popritláčame. Takto pripravené cesto povykrajujeme koliečkom na pirohy. Pripravené pirohy uvaríme v osolenej vriacej vode. Uvarené scedíme, omastíme a posypeme pomletým údeným mäsom a nasekanou pažítkou. PLNKA: Na horúcej masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme zomleté uvarené údené mäso, okoreníme posypeme najemno nasekanou petrželkou a na kocočky nasekaným uvareným vajcom. Zmes premiešame a necháme vychladnúť. zmesou naplníme pirohy.