Piškótová roláda s jablkami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Jedlá pre deti, Vydané dňa: 19. 07. 2008

Suroviny: 4 vajcia, 2 žĺtky, 140 g práškového cukru, 140 g hladkej múky, cukor na posypanie (zmiešaný práškový a 1 vaniľkový cukor ). NA PLNKU: 600 g očistených jabĺk, 30 g masla, 60 g kryštáľového cukru, citrónová šťava, 30 g piškót.

Postup: Z vajec, žĺtkov, cukru, masla a múky vymiešame cesto, ktoré rozložíme na dobre vymastený a múkou vysypaný plech. Z cesta upečieme vo vyhriatej rúre na 170°C piškótový plát. Upečený plát necháme vychladnúť a naplníme ho jablkovou plnkou. Naplnený plát zvinieme do rolády a posypeme zmesou cukru. Krájame na tenké roládky. POSTUP NA PLNKU: Ošúpané jablká pokrájame na malé kúsky, podlejeme ich trochou vody a udusíme domäkka. Udusené jablká rozmixujeme, pridáme cukor, citrónovú šťavu, znova prevaríme a zmes zahustíme postruhanými piškótami.