Suroviny: 250 g malých šalátových zemiakov, 100 g uvarenej zeleninovej zmesi (karotka, zeler a hrášok), 100 g sterilizovaných sladkokyslích uhoriek, 100 g jemnej salámy, 100 g majonézy, 1 dcl hustej smotany, soľ, korenie, 1 čL horčice.
Postup: V šupke uvarené zemiaky scedíme a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a pokrájame na malé kocočky. Pridáme scedenú zeleninovú zmes, ktorú sme pokrájali na menšie kúsky, na kocočky pokrájané uhorky, na rezance nakrájanú salámu a túto šalátovú zmes zalejeme smotanou ktorú sme premiešali so smotanou. Nakoniec šalát dochutíme soľou, korením a horčicou. Dobre premiešame a podľa potreby doriedime nálevom z uhoriek alebo smotanou.