Maďarská gulášová polievka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 20. 07. 2008

Suroviny: 50 g údenej slaninky, 1 väčšia cibuľa, 150 g hovädzieho mäsa, 150 g bravčového mäsa, 2 PL hladkej múky, mletá sladká paprika, 1,3 L vody, 4 rajčiny, 4 stredne veľké zemiaky, 100 g párkov, 1-2 strúčiky cesnaku, mletá rasca, majoránka, soľ.

Postup: Na kocočky pokrájanú slaninku opražíme, pridáme k nej nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme dozlatova. Na tento cibuľový základ dáme na kocky pokrájené hovädzie mäso a necháme podusiť. Po 10 minútach dusenia pridáme aj bravčové mäso pokrájané na kocky. Spolu opražíme, zaprášime múkou a mletou paprikou. Dobre premiešame, zalejeme vodou, pridáme ošúpané nakrájané rajčiny a uvaríme domäkka. Potom pridáme do polievky očistené na malé kocky nakrájané zemiaky,trocha rasce, na kocočky nakrájané párky a spolu dovaríme. Uvarenú polievku dochutíme rozotretým cesnakom, majoránkou a podľa chuti prisolíme.