Tvarohový ovocný koláč

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Ovocie, Vydané dňa: 21. 07. 2008

Suroviny: 125 g tvarohu, 6 PL oleja, 6 PL mlieka, 70 g práškového cukru, soľ, 300 g polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 800 g ovocia(podľa sezóny napr. marhule, jablká slivky ap.), 20 g masla. NA PLNKU: 50 g tuku, 150 g práškového cukru, 2 vajcia, 500 g tvarohu, 1/2 balíčka pudingového prášku, (vaniľkový),mlieko podľa návodu na pudingu, 2 PL citrónovej šťavy.

Postup: Tvaroh pretrieme, pridáme olej, mlieko, cukor, múku premiešanú s práškom do pečiva, štipku soli a vypracujeme hladké cesto. Vypracované cesto rozložíme na vymastený hlbší plech a potrieme vymiešanou plnkou. Potom navrch pokladieme poprekrajované ovocie a upečieme v mierne vyhriatej rúre. Upečený koláč potrieme roztopeným maslom. PLNKA: tuk, cukor, vajcia, pretretý tvaroh, pudingový prášok, mlieko a citrónovú šťavu spolu dobre vymiešame.