Demikát (bryndzová polievka)

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 21. 07. 2008

Suroviny: 2 cibule, soľ, 1 PL mletej sladkej papriky, 1/2 čl mletej rasce, 150 g bryndze, 1 dcl smotany, 1 PL masti, 2 krajce čierneho chleba, 1,5 L vody.

Postup: Do vody dáme variť na kolieska pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, mletú rascu. podľa chuti soľ a varíme až je cibuľa úplne mäkká. V mise rozmiešame bryndzu so smotanou a zalejeme ju vriacim precedeným cibuľovým vývarom. Chlieb pokrájame na malé kocky a opečieme zo všetkych strán na horúcej masti. Demikát podávame s opraženými chlebovými kockami. Na tanieri môžeme dozdobiť najemno nasekanou pažítkou alebo kôprom.