Suroviny: 1/2 kg hovädzej roštenky, 50 g masti. soľ, korenie, 4 zelené papriky, 1 väčšia cibuľa, vývar (z kocky), 1 PL rajčinového pretlaku, 1 PL hladkej múky.
Postup: Mäso nakrájame na rezne, z obidvoch strán naklepeme a okraje ponarezujeme. Potom roštenky opražíme prudko na horúcej masti z obidvoch strán. Opečené roštenky posolíme, okoreníme, pridáme ku ním na prúžky pokrájané papriky a nadrobno nasekanú cibuľu. Všetko podlejeme uvareným vývarom z kocky a pridáme pretlak. Prikryté udusíme domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame vývarom a občas premiešame. Keď je mäso mäkké, omáčku zahustíme múkou a necháme krátko prevariť. Podávame s varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.