Suroviny: 500 g čerstvých fazuľkových strukov, soľ, 2 PL masti, 2 PL hladkej múky, vývar(z kocky), 1 čL cukru, ocot, 2,5 dcl kyslej smotany, 1 PL čerstvého nasekaného kôpru, 2 PL oleja, 1 cibuľa, 300 g bravčového mäsa (z pliecka), mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, soľ.
Fazuľku očistíme, (stiahneme bočné vlákna) a pokrájame ju na 3 cm kúsky. Pokrájanú fazuľku uvaríme v menšom množstve osolenej vody domäkka. Na masti osmažíme z múky svetlú zápražku, zalejeme ju studeným vývarom a necháme povariť. Zápražku prelejeme k uvarenej fazuľke, premiešame, pridáme smotanu, nasekaný čerstvý kôpor a fazuľku dochutíme octom, cukrom a podľa chuti môžme prisoliť. Na horúcom oleji zapeníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso a zo všetkych strán ho opražíme. Potom mäso osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a podlejeme trochou vývaru. Prikryté udusíme domäkka. Na tanieri pridáme k fazuľke udusené mäso a podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi.