Slovenské cibuľové halušky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 22. 07. 2008

Suroviny: 600 g zemiakov, 250 g hladkej múky, soľ, 100 g údenej slaninky, 2 veľké cibule.

Postup: Zemiaky očistíme, umyjeme a najemno postruháme. Pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto, aby sa oddeľovalo od misy. Z cesta nahádžeme do vriacej osolenej vody halušky, premiešame a varíme až vyplávajú na povrch. Uvarené halušky scedíme. Slaninku pokrájame na kocky, oškvaríme a pridáme ku nej nadrobno nasekanú cibuľu. Spolu upražíme do zlatova. Horúce scedené halušky na tanieri posypeme opraženou slaninkou s cibuľou. Pokvapkáme vypečenou slaninkovou masťou.